Rendezvényeink

Logó

Az Alapítvány mint társszervező veszi ki részét a több napos rendezvény szervezésből. A XXI. rendezvény sorozat 2017. szeptember 19 és 24 között került megszervezésre, mely során sokszínű és változatos programmal várta az érdeklődőket. A fesztivál teljes és kronológiai leforgását a fesztivál Facebook oldalán lehet megnézni: https://www.facebook.com/SzentMihalyNapok/ valamint rövid összefoglalót olvasni Dombi Orsolya tollából.

Logó

A Barcasági Csángó Alapítvány a XXI. Szent Mihály Napok keretén belül, szeptember 23-án, 13 órai kezdettel, kerekasztal beszélgetést szervezett az alapítvány székhelyén, a Pro Terra Barcensis – Barcaságot népszerűsítő program bemutatására.

Hagyományos népi mesterségek bemutatása Négyfalu, 2017 június 10-11. Vannak olyan üde nyári napok, amikor a fű csak ott járható, ahol nemrég kaszáltak, a rigó fontoskodva keresi a gilisztát és a gólya érdeklődve lépeget a traktoros nyomában. Ilyenkor az embert elkapja a mehetnék, de ha lehet, a családdal együtt. Ilyen napokra esett az idén Négyfaluban a népi mesterségbemutató rendezvény, és lehet, hogy éppen emiatt volt derűs, családias hangulata.

Logó

2017. május 13-14 között a Barcasági Csángó Alapítvány mint házigazda vett rész ezen a rendezvényen, de büszkék vagyunk rá és csak ajánlani tudjuk a fiataloknak.

Vallják és mutatták be Négyfaluban is, az elmúlt vasárnap, a kovásznai “Diákszínpad” színtársulat színészei és rendezője Molnár János.

Logó

A XX. Szent Mihály Napok alkalmából 2016 szeptember 24-én került sor a kerekasztal beszélgetésre a Piroska Panziónál, Alszegen, melyet a Barcasági Csángó Alapítvány szervezett, a Communitas Alapítvány, a Piroska Panzió és a FréziaMania Virágüzlet támogatásával.

Logó

Kétnapos rendezvény sorozat, mely keretén belül alkalom adódik a hétfalusi mesterek megismerésére és a mesterségek kipróbálására.

Marcius 15 mozgoverseny

Március 15-ke alkalmából Négyfalu is ünnepel és megemlékezik. Az 5 napos programsorozat mozgóversenyt, szavaló versenyt, kirándulást, ünnepi istentiszteletet és a hagyományos koszorúzásokat foglalja magába.